Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Најди работа со нас
пребарувај низ базата на работни места.

Издвоени огласи со лого на компанијата

Активни 179

Фирма: ИЦЕ Македонија ДООЕЛ Мралино Илинден

Регион: Скопски

Индустрија: Финансии и банкарство

Опис

Друштвото за менувачки работи ИЦЕ Македонија ДООЕЛ Мралино, Илинден, лоцирана на Меѓународен Аеродром Скопје има потреба од две лица за работно место овластен менувач.Сите заинтересирани кандидати да испратат своја кратка биографија.

Кон огласот

Фирма: Игнација ФМ

Регион: Битолски

Индустрија: Продажба и Маркетинг

Опис

ИГНАЦИЈА ФМ е компанија која се занимава со увоз, продажба и дистрибуција на фини градежни материјали, ламинатни подови, паркет, собни и блиндирани врати, пелети за огрев.
Поради зголемен обем на работа и отварање на нов изложбено-продажниот салон

Кон огласот

Фирма: ЕНЕРЏИ А.Ц ДООЕЛ Скопје

Регион: Скопски

Индустрија: Градежна и машинска

Опис

Се бараат мајстори и помошни работници за монтажа на системи за вентилација и климатизација.

Со и без работно искуство.

Плата по договор

Кон огласот

Барате луѓе да вработите?

Понудете работа со тоа што ќе прикачите оглас на страната

Статистика

149660

Вкупно огласи

179

Активни

90%

Исполнети огласи

Pointing left man Pointing down man

Често поставени прашања

 1. Насочи го пребарувањето. Престани со аплицирање за работни места за кои не си квалификуван или навистина не ги сакаш.
 2. Знај точно што сакаш.
 3. Направи проценка на своите вештини. Ако се чувствуваш како да си го прегледал секој оглас за работа на земјата и се уште не можеш да најдиш некој кој се совпаѓа со твоите вештини, тогаш е време да се здобиеш со некои нови вештини.
 4. Постави си цели.
 5. Пробај нешто ново.
 6. Пробиј се низ конкуренцијата. Ако се сретнеш со работа која се чини одлична за тебе, направи нешто што суптилно ќе ти помогни да се издвоиш од толпата.
 7. Биди во тек: Постојано треба да бидеш во тек, дури и ако си надвор од работа.
 8. Продади се добро: Интервју не е време за скромност, особено во овие времиња.

 1. Креирајте резиме за документирање на вашата кариера и достигнувања.
 2. Резимето треба да се изгради и одржува додека се движите по кариерниот пат.
 3. Забележете ги клучните достигнувања и резултати додека се уште свежи во сеќавањата.
 4. Секој кој работи или размислува за работа треба да има резиме.
 5. Обратно-хронолошки формат: Набројување на најновите работни места со фокус на работното искуство.
 6. "Базирани-на-вештини" формат: Нагласување на она што можете да направите, не само што сте го направиле.
 7. Спојување на обратно-хронолошки и функционален формат за сумирање на искуство и вештини.
 8. Обратно-хронолошки формат е погоден за стабилна работна историја и професионален развој.
 9. Функционален формат е идеален за паузи во работниот однос, промени во кариерата или новодипломирани студенти.
 10. Составете резиме според контекстот на вашата кариера, следејќи совети за најдобриот формат: обратно-хронолошки, функционален или комбиниран.

 1. Подгответе се добро: Истражете за компанијата и внимавајте на детали за работното место.
 2. Истакнете ги вашиот потенцијал: Импресионирајте со ваши вештини и квалификации.
 3. Слушајте внимателно: Бидете внимателни на прашањата и упатствата на интервјуерот.
 4. Покажете интерес: Изразете ја вашата вистинска заинтересираност за работното место и компанијата.
 5. Бидете позитивни: Покажете оптимизам и убедливост во вашите одговори.
 6. Давајте конкретни примери: Илустрирајте ги вашите квалификации со реални примери.
 7. Размислете пред да одговорите: Нема потреба да брзате, давајте прецизни и измислени одговори.
 8. Покажете се како тимски играч: Набројте ги вашите тимски вештини.