Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Позиција

Комерцијалист

Организација

ДТУ Визард Системи ДООЕЛ

Индустрија

Продажба и Маркетинг

Опис на работната позиција

Дневна комуникација (email, телефон, изложбен салон) и градење долгорочни односи со купувачите и со дистрибутивната мрежа;
- Подготовка на соодветна документација за продажба (понуди, тендерска документација, фактури и сл.)
- Спроведување дневни активности поврзани со остварувањето на целите, унапредување на продажбата и пазарот;
Обезбедување соодветна присутност и изложеност на производите согласно стандардите на компанијата;
Собирање и анализа на податоци за продажбата, изготвување прегледи и извештаи за продажбата и производите;
Давање насоки на клиентите за употреба -користење на производите.

Потребни квалификации

- Висока стручна подготовка (ВСС) ќе се смета за предност
- Пожелно е да има мин. 2 години искуство во продажба или маркетинг
- Возачка дозвола Б-категорија
- Добро познавање MS Office (Excel, Word, Power Point)
- Познавање на англиски јазик
- Чувство за односи со клиенти

Контакт информации

Емаил

toni.stojanovski@wizard.com.mk

Телефон

075 282 727

Објавен на: 04/12/2024

Краен рок за пријавување: 04/12/2024