Користиме колачиња на нашата веб страница. Со користењето на овој сајт, се согласувате со употребата на колачиња.

Најди работа со нас
пребарувај низ базата на работни места.

Издвоени огласи со лого на компанијата

Активни 161

Фирма: Кристина - ДАМИЛ

Регион: Скопски

Индустрија: Трговија

Опис

Салон за мебел DAMILTON - NATUZZI има потреба од два продавача.

Сите заинтересирани можат да испратат CV на mihail@damilton.mk или да се јават на 071 258 153 од 08:00 до 16:00 часот.

Предност на кандидати со претходно работно

Кон огласот

Фирма: Амплус Дооел

Регион: Скопски

Индустрија: Сметководство

Опис

- Сметководствено работење - Финансово работење - Материјално работење - Даноци - Плати - Сметководствена администрација -
- Подготовка на финансиски извештаи
- Финансики консалтинг
- Раководење со тим од сметководители
- Ра

Кон огласот

Фирма: САНО ДООЕЛ

Регион: Источна Македонија

Индустрија: Производство

Плата: 35000

Опис

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
САНО е лидер на пазарот на производи и услуги од област на сточарството.
Со високо специјализирани вработени и најмодерни фабрики во Европа , Азија , и Америка , САНО обезбедува индивидуални оптимални решениа во исхран

Кон огласот

Фирма: Инова Л.Т.Д Златко ДООЕЛ увоз-извоз Скопје

Регион: Скопски

Индустрија: Трговија

Опис

Фирмата ИНОВА ЛТД чија основна дејност е големопродажба на водоводни, санитарни и канализациони материјали има потреба од следната работна позиција: МАГАЦИОНЕР
Работни услови:
-Работното место е од магацинот на ИНОВА ЛТД во Трубарево, Скопј

Кон огласот

Издвоени огласи

Фирма: Кристина - ДАМИЛ

Регион: Скопски

Индустрија: Трговија

Опис

Салон за мебел Кристина ДАМИЛ има потреба од два продавача.

Локација - Булевар Борис Трајковски

Сите заинтересирани можат да испратат CV на tonikristina@hotmail.com или да се јават на 070 217 753 од 08:00 до 16:00 часот.

Кон огласот

Фирма: Гинекаликс

Регион: Скопски

Индустрија: Фармација

Опис

Веледрогерија Гинекаликс има потреба од
Дипломиран фармацевт

Кон огласот

Фирма: Супорт & Солушонс центер МК

Регион: Скопски

Индустрија: Информатичка технологија

Опис

Support and Solutions Center MK is a company who is working for large international
clients, providing services in the domain of administration (related to logistics,
technical administration), customer service, accountancy, IT, engineering,

Кон огласот

Фирма: ДОМ ДИЗАЈН СКОПЈЕ

Регион: Скопски

Индустрија: Недвижнини

Плата: 00

Опис

Агенција ДОМ ДИЗАЈН бележи континуиран подем од своето основање 1993 година до денес. Визијата на оваа компанија е да понудиме комплетна услуга на нашите клиенти во однос на стручност и професионалност.
Агенција ДОМ ДИЗАЈН има потреба од нов инов

Кон огласот

Фирма: Т.П. Марлборо

Регион: Охридски

Индустрија: Прехранбена

Плата: 29000

Опис

Маркетите Марлборо имаат потреба од нов кадар за работа.

Се вработуваат двајца продавачи/ки со постојан работен однос кои не треба да поседуваат посебна стручна спрема. Искуството е предност и секако платата ќе го следи искуството.
П

Кон огласот

Барате луѓе да вработите?

Понудете работа со тоа што ќе прикачите оглас на страната

Статистика

148965

Вкупно огласи

161

Активни

90%

Исполнети огласи

Pointing left man Pointing down man

Често поставени прашања

 1. Насочи го пребарувањето. Престани со аплицирање за работни места за кои не си квалификуван или навистина не ги сакаш.
 2. Знај точно што сакаш.
 3. Направи проценка на своите вештини. Ако се чувствуваш како да си го прегледал секој оглас за работа на земјата и се уште не можеш да најдиш некој кој се совпаѓа со твоите вештини, тогаш е време да се здобиеш со некои нови вештини.
 4. Постави си цели.
 5. Пробај нешто ново.
 6. Пробиј се низ конкуренцијата. Ако се сретнеш со работа која се чини одлична за тебе, направи нешто што суптилно ќе ти помогни да се издвоиш од толпата.
 7. Биди во тек: Постојано треба да бидеш во тек, дури и ако си надвор од работа.
 8. Продади се добро: Интервју не е време за скромност, особено во овие времиња.

 1. Креирајте резиме за документирање на вашата кариера и достигнувања.
 2. Резимето треба да се изгради и одржува додека се движите по кариерниот пат.
 3. Забележете ги клучните достигнувања и резултати додека се уште свежи во сеќавањата.
 4. Секој кој работи или размислува за работа треба да има резиме.
 5. Обратно-хронолошки формат: Набројување на најновите работни места со фокус на работното искуство.
 6. "Базирани-на-вештини" формат: Нагласување на она што можете да направите, не само што сте го направиле.
 7. Спојување на обратно-хронолошки и функционален формат за сумирање на искуство и вештини.
 8. Обратно-хронолошки формат е погоден за стабилна работна историја и професионален развој.
 9. Функционален формат е идеален за паузи во работниот однос, промени во кариерата или новодипломирани студенти.
 10. Составете резиме според контекстот на вашата кариера, следејќи совети за најдобриот формат: обратно-хронолошки, функционален или комбиниран.

 1. Подгответе се добро: Истражете за компанијата и внимавајте на детали за работното место.
 2. Истакнете ги вашиот потенцијал: Импресионирајте со ваши вештини и квалификации.
 3. Слушајте внимателно: Бидете внимателни на прашањата и упатствата на интервјуерот.
 4. Покажете интерес: Изразете ја вашата вистинска заинтересираност за работното место и компанијата.
 5. Бидете позитивни: Покажете оптимизам и убедливост во вашите одговори.
 6. Давајте конкретни примери: Илустрирајте ги вашите квалификации со реални примери.
 7. Размислете пред да одговорите: Нема потреба да брзате, давајте прецизни и измислени одговори.
 8. Покажете се како тимски играч: Набројте ги вашите тимски вештини.